Kim Valentin

Folketingskandidat i Ballerup-kredsen

OM Kim Valentin

2. marts 2019

the "short" story of my life

Jeg husker glæden ved at sidde koncentreret og dybt inde i et emne jeg interesserer mig for fra jeg var meget ung. Det er en følelse jeg løbende efterspørger og er afhængig af. Jeg husker min mormor være bekymret for mig når hun kunne tale til mig og jeg ikke reagerede før hun rørte ved min skulder. Jeg smiler når jeg erindrer alle de gange jeg som teenager brugte tiden på det lokale bibliotek med at læse bøger og tegneserier. Jeg har mange gange været den sidste bibliotekaren lukkede ud. Det er en væsentlig del af mig at søge denne passion i det jeg arbejder med.

passion, dedikation og vilje

På samme måde har jeg dyrket mine sportsgrene. Jeg har brugt timer, dage, uger og år på at træne små tekniske detaljer med en fodbold i baghaven. Det gjorde mig så god at jeg kunne leve af det, mens jeg studerede til økonom på Københavns universitet (cand. polit.), og det er jeg meget taknemmelig for. Det var en fantastisk tid.

aktiv fritid

På samme måde har jeg passioneret dyrket evnen til at stå på ski, og nu de seneste 10 år også energisk kørt motionscykel i smukke Danmark og Europa. Passionen har jeg også dyrket i min erhvervskarriere. Jeg er ikke født med en guldske i munden. Som den første i min familie med studentereksamen og en kandidatgrad har jeg brudt med min sociale arv. Ikke fordi jeg blev skubbet derhen, men fordi jeg synes det var sjovt. Det var processen som drev mig mod målet.

finanshuset i fredensborg

I de 26 år jeg har haft virksomhed i så foranderligt et område som finansiel rådgivning har jeg nydt at skabe noget unikt som økonom og iværksætter. Det hele startede med at jeg så hvordan de danske familier blev snydt i den finansielle branche og betalte alt for meget for alting. Det måtte kunne gøres bedre. Finanshuset i Fredensborg har været mit levebrød i alle disse år. Det er og har været altid været lysten til at hjælpe de danske familier som har drevet mig. At jeg så også har tjent gode penge har været et dejligt resultat af dette også. Det har givet mig en økonomisk frihed.


familieliv / arbedjsliv

Jeg tror at mine børn vil sige at de har haft og har en nærværende far, som er interesseret i deres liv – forhåbentligt uden at blande sig for meget. En af de gode side ved at have været selvstændig i alle disse år, har været at jeg har kunnet arbejde som jeg selv ønsker det – næsten. Den frihed har jeg kunnet tage med i min familie. Og selvom jeg har arbejdet meget, så har jeg typisk også været meget hjemme hos mine børn.

Jeg har tre fantastiske børn som jeg er meget stolt af, og som jeg nyder at følge og støtte i deres liv, hvor de har behov. Min hustru gennem 30 år Bettina og jeg har heldigvis altid gennem alle årene været meget enige om vores børns opdragelse, og de har fået det de havde behov for hver især – ikke det samme for de er meget forskellige. Det vil jeg fortsat glæde mig til at prioritere at bruge min tid på uanset hvor gamle de bliver, og hvad de laver.

Jeg har altid sagt til dem, at de skal gøre det de brænder for, men de skal også sørge for at få en uddannelse dertil!

"Det er uddannelsen som skaber friheden i dit liv, mens det er passionen som skaber indholdet."

”At vide hvad det rigtige er, og IKKE gøre det er mangel på mod”.

Sådan sagde Sun Tzu i et gammelt kinesisk ordsprog – og det sidder fast i hovedet på mig. Jeg er drevet af at gøre det rigtige også selvom det rigtige absolut ikke er det nemmeste. Også selvom det bringer konflikter og kampe med sig. Sådan har den politiske del det jo med at være.


StaRten i lokalpolitik

Jeg begyndte som lokalpolitiker fordi min lokale venstreformand og mentor Erik Møller troede på mig. Han fik mig med, fordi han kunne se, at jeg var liberal i min sjæl. Frihed og fællesskab men også frisind har været drivende faktorer for mit liv, så hvorfor ikke give noget tilbage til det lokale samfund jeg var en del af. Det nyder jeg fortsat at være en del af også selvom alle dage som politiker ikke lever op til mine ønsker til udviklingshastighed. Som borgmester skal man have meget tålmodighed, og det er ofte din egen mening, som er det sidste, der kommer frem. Alligevel kan jeg sige, at jeg alle år har været drevet af et ærligt ønske om at gøre noget godt for de fleste – ikke mine egne eller kun dem der stemte på mig – nej ALLE.

borgmester for alle

Selvom man som politiker naturligvis ikke kan tilfredsstille alle, så er det efter min mening vigtigt, at forsøge at være politiker for alle. At gøre det rigtige i den enkelte situation har været vigtigt for mig. Man kan selvsagt ikke gøre alle tilfredse, og jeg er blevet meget klogere med årene, men jeg ved, at jeg har prøvet at gøre mit bedste. Jeg ved også, at jeg fortsat vil prøve på at gøre det.

politik der virker

Der er alt for mange som er i politik for dem selv, og som aldrig har prøvet andet end politik. Det er ikke sundt mener jeg. Man skal have prøvet at arbejde med andet end politik. Mine mange år som selvstændig har givet mig en stor indsigt i danskernes og særligt boligejernes liv og ønsker til tilværelsen. Jeg har viden omkring skat, erhvervsstruktur, pensionssystem, finanssektoren, nationaløkonomien og mange andre dele som jeg kan bruge til at blive en god liberal politiker på Christiansborg.

Med solid lokalpolitisk erfaring som borgmester i Gribskov kommune i 4 år, så vil jeg kunne være med til udvikle Danmark i det næste spændende årti. Det vil jeg gerne være med til, hvis du og mange andre vil stemme mig i folketinget.

cv

 • Kim Valentin 55 år
 • Cand.polit.
 • Gift med Bettina
 • 3 voksne børn

 • 2. viceborgmester i Gribskov Kommune
 • Partner i Finanshuset i Fredensborg A/S
 • Landsformand i Liberalt oplysningsforbund
 • Medlem af trygfondens repræsentantskab
 • Medlem af forretningsudvalget i biblioteksforeningen
 • Kasserer i Danmarks skiforbund
 • Bestyrelsesmedlem i B1903’s støttefond